Σε Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη η κακοκαιρία

Προς τα ανατολικά κινείται το μέτωπο της κακοκαιρίας, που έπληξε την Τρίτη με ισχυρές βροχοπτώσεις τη Θεσσαλονίκη.

Καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης στη Θράκη, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και στη Σαμοθράκη, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό δύο 24χρονων Ελληνίδων που αγνοούνται στη Σαμοθράκη.

Οι δύο γυναίκες έκαναν διακοπές και πήγαν, χθες το απόγευμα, με φίλες τους για πεζοπορία στην περιοχή Άνω Μεριά. Ωστόσο, αργά το βράδυ, φίλη τους Ισπανίδα ενημέρωσε ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους, όμως, δεν απαντούν στα κινητά τους τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Προβλήματα σημειώθηκαν στη Δράμα το βράδυ της Τρίτης από την έντονη νεροποντή, αλλά και τη χαλαζόπτωση που έπληξε την πόλη.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δέκα περιπτώσεις για άντληση υδάτων, σε τέσσερις κοπές δέντρων και έξι απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες, καθώς σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Επίσης, από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε, από τα ξημερώματα έως και νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, την περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις.

Έγιναν 110 επιχειρήσεις για αντλήσεις υδάτων, δώδεκα κοπές κλαδιών δέντρων και εφτά απεγκλωβισμοί πολιτών από οχήματα.

Αντίστοιχα, υπενθυμίζεται ότι για την επίλυση των προβλημάτων που καταγράφηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν είκοσι συνεργεία της Πυροσβεστικής με 40 υπαλλήλους.

Στο μεταξύ, μικρής έκτασης ζημιές στην Καβάλα και τη Δράμα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε το βράδυ της Τρίτης και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις δυο περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

Στην πόλη της Δράμας η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τη χαλαζόπτωση που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές του κέντρου, ενώ με πολύ μεγάλη δυσκολία γίνονταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας επισκέπτονται πληγείσες από το χαλάζι αγροτικές περιοχές ώστε να διαπιστωθεί από κοντά το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν.

Στην Καβάλα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων καθ’ όλη τη διάρκεια τη νύχτας, πλημμύρισαν πολλά φρεάτια, ενώ υπήρχαν και πτώσεις δέντρων μέσα στο κέντρο της πόλης. Λόγω της βροχόπτωσης διακόπηκε η ηλεκτροδότηση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ορισμένες συνοικίες της πόλης.

Επίσης, το φεριμπόουτ που χθες το βράδυ εκτελούσε το τελευταίο δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου Θάσου – Καβάλας λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και τη καταιγίδα που επικρατούσε παρέμεινε για τριάντα λεπτά εκτός λιμανιού περιμένοντας να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στους επιβαίνοντες σε αυτό.