Βραδυφλεγείς βόμβες τα παράνομα εμφιαλωτήρια – Μια σπίθα αρκεί!

Βραδυφλεγείς βόμβες έτοιμες να τινάξουν στον αέρα ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα αποτελούν τα εκατοντάδες παράνομα εμφιαλωτήρια υγραερίου σε όλη τη χώρα.

Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες και νεκροί στην έκρηξη που σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στη Λάμψανο Ευβοίας. Αποτέλεσμα της ισχυρότατης έκρηξης, πέραν του πανικού ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς ένα συνεργείο ΙΧΕ, ενώ ολική καταστροφή υπέστησαν και 4 αυτοκίνητα.

Όπως διαπιστώθηκε, αρκετές φιάλες στο παράνομο συσκευαστήριο εμφιαλωτήριο δεν εξερράγησαν, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν η φωτιά προηγήθηκε ή προκλήθηκε από την έκρηξη.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχείρησαν Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες πριν επεκταθούν σε παρακείμενες επιχειρήσεις.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σε διάφορα σημεία της χώρας διακινούνται 25.000 τόνοι παράνομου εμφιαλωμένου υγραερίου αγνώστων προδιαγραφών ποιότητας και ασφαλείας.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες αυτών των εγκαταστάσεων ζημιώνουν το ελληνικό Δημόσιο  ετησίως με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αφού δεν πληρώνουν κανέναν φόρο ή ΦΠΑ τη στιγμή που οικειοποιούνται τις φιάλες επώνυμων εταιρειών, τις οποίες μεταχρωματίζουν με τα δικά τους σήματα.