Έβαλε στην τσέπη τη δωρεά για το δυστύχημα των μαθητών στα Τέμπη!

Σε κάθειρξη 18 ετών για υπεξαίρεση ποσών από τα ταμεία του δήμου Αποστόλου Παύλου στην Ημαθία καταδικάστηκε από το Κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης ο Ελευθέριος Βαλαβάνης.

Ο κ. Βαλαβάνης είχε διατελέσει δήμαρχος του Δήμου Αποστόλου Παύλου στην Ημαθία την περίοδο από 2003 έως 2006.

Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και ο πρώην ταμίας του δήμου Αποστόλου Παύλου, όμως αφέθηκε ελεύθερος εν όψει του Εφετείου.

Αξιζει να σημειωθεί ότι μέσα στα καταχρασθέντα βρίσκονταν και τα χρήματα -ποσό ύψους 400.000 ευρώ!- της χορηγίας του ΟΠΑΠ, στη μνήμη των μαθητών από το Μακροχώρι Ημαθίας, που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών!

Ειδικότερα για την υπόθεση, οι δύο άνδρες κατηγορούνταν ότι άφησαν "τρύπα" ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την απώλειά τους.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελία του δημάρχου που διαδέχθηκε τον Ελευθέριο Βαλαβάνη και κατά τον διαχειριστικό έλεγχο διαπιστώθηκαν οι υπεξαιρέσεις.

Ακόμη ως καταχρασθέντα εμφανίζονται τα κρατικά κεφάλαια για τη βελτίωση αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα Ημαθίας (100.000 ευρώ), καθώς και εκείνα που προορίζονταν για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στο Μακροχώρι (300.000 ευρώ).

Το δεύτερο έργο δεν έγινε ποτέ, ενώ τα χρήματα για το πρώτο δεν δόθηκαν στον εργολήπτη.

Ακόμη, άφαντα έγιναν χρήματα από τον δημοτικό παιδικό σταθμό και από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κ. Βαλαβάνης αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα διατέθηκαν σε μισθοδοσίες υπαλλήλων και πληρωμές εργολάβων, ενώ ο πρώην δημοτικός ταμίας είπε ότι δεν είχε τις γνώσεις να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον τότε δήμαρχο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, κάτι που εκείνος δεν έκανε.