“Οι δικηγόροι των μεταναστών ζήτησαν 1.000.000 με αντάλλαγμα σιωπή”

Ένταση προκλήθηκε λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας στην αίθουσα του Δικαστηρίου της Πάτρας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση των τραυματισμών από πυροβολισμούς 28 μεταναστών εργατών γης στην Μανωλάδα, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε πως ο ιδιοκτήτης των χωραφιών τα οποία είχε νοικιάσει στον φραουλοπαραγωγό και σε αυτά εργάζονταν οι αλλοδαποί, ενώ εβρίσκετο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Όπως διευκρίνισε, ο ιδιοκήτης δέχθηκε επίσκεψη των συνηγόρων υπεράπισης των μεταναστών, οι οποίοι όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας ζήτησαν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου η υπόθεση να μην φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Η αποκάλυψη αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, ενώ ο ιδιοκτήκτης των  αγροτεμαχιών φώναζε στο δικαστήριο λέγοντας πως στο πρόσωπο του ενός δικηγόρου αναγνωρίζει το άτομο που τον «εκβίασε», και επεσήμανε πως όλα θα αποδειχθούν στην συνέχεια της δίκης,  καταθέτοντας στοιχεία.

Στο μεταξύ η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 17 Ιουνίου.

Σήμερα πρώτη ημέρα εξέτασης της υπόθεσης, στο Δικαστήριο κατέθεσε ένας εκ των 50 συνολικά μαρτύρων. Πρόκειται για αλλοδαπό εργάτη γης,  ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις συνθήκες διαβίωσης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την αιματηρή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό από κυνηγετικά όπλα 28 συνολικά μεταναστών.

Μεταξύ άλλων ανάφερε πως τα δυο άτομα που άνοιξαν πυρ κατά της ομάδας των αλλοδαπών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους,  αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα και στην συνέχεια έστρεψαν τα όπλα προς τους μετανάστες από απόσταση 30 μέτρων.

Από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο κ. Κούγιας επιχείρησε να παρουσιάσει στο δικαστήριο τον μάρτυρα ως «εγκέφαλο» διακίνησης μεταναστών στην περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε πως στο εδώλιο κάθονται τέσσερα άτομα, ενώ  έχει αλλάξει και το κατηγορητήριο, καθώς η απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη.

πηγή: patratora.gr