Αντιδράσεις για το κλείσιμο στρατοπέδου στην Πάτρα

Γενικευμένη είναι η αντίδραση στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού για το διαφαινόμενο κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα. Το ΚΕΤΧ, σύμφωνα με το thebest.gr, σχεδιάζεται να μετακινηθεί στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Άγιους Αναργύρους και οι εργαζόμενοι στο στρατόπεδο αντιδρούν έντονα.

Χθες το πρωί οι πολιτικοί υπάλληλοι ανάρτησαν πανό στην αρχή της οδού Εγλυκάδος, με το οποίο ζητούν να μην επιτραπεί το λουκέτο και το ξεπούλημα του ΚΕΤΧ και συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο. Οι εργαζόμενοι είναι σε επιφυλακή για να μην κλείσει το στρατόπεδο.

Στη γενικευμένη αντίδραση που υπήρξε από μέρους των τοπικών πολιτικών φορέων και των βουλευτών αποδίδει το thebest.gr την επιβράδυνση εφαρμογής του σχεδίου μεταφοράς του στρατοπέδου από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

"Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Έχουμε πει - και το εννοούμε- ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να χαθεί από την Πάτρα το ΚΕΤΧ και να κλείσει το στρατόπεδο στα Σύνορα", δήλωσε στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Πολιτικών Υπαλλήλων Τρύφωνας Κούκος.

Το ΚΕΤΧ αποτελεί φορέα ενίσχυσης της οικονομίας της αχαϊκής πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε οκτώ χρόνια ήρθαν στην Πάτρα για να εκπαιδευτούν στο ΚΕΤΧ κοντά 32.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (για την ακρίβεια 31.891). Αξιωματικοί, Έφεδροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες, νεοσύλλεκτοι, άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, πέρασαν από το ΚΕΤΧ αποκτώντας βασική εκπαίδευση. Η συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία ήταν ισχυρή και μόνο με την συνεισφορά του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ μπορεί να συγκριθεί.