Τροχαίο με ΚΤΕΛ έξω από την Πάτρα

Η πτώση υπεραστικού λεωφορείου, σε παράδρομο της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, στο ύψος της Οβρυάς το πρωί της Πέμπτης 29 Μαΐου συγκλονίζει την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους 22 έχουν ανέλθει οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, μετά την ανατροπή του υπεραστικού λεωφορείου με 30 επιβάτες, σήμερα το πρωί στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Το ατύχημα έγινε λίγο πριν από τις 09:30 της Πέμπτης, όταν το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που εκινείτο στη μεγάλη περιμετρική στο ρεύμα προς Πάτρα, για άγνωστους ακόμα λόγους, εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε στον παράδρομο.

Αμέσως στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της τροχαίας, που βοήθησαν τους επιβάτες να βγουν από το λεωφορείο. Τέσσερις από αυτούς διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ σε άλλους επιβάτες παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Τα υπεραστικό λεωφορείο είχε αναχωρήσει από τον Πύργο της Ηλείας, ενώ αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών έχουν ξεκινήσει τις έρευνες προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια του ατυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική διακομιδή των τεσσάρων τραυματισμένων επιβατών στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, άλλοι 18 επιβάτες, στους οποίους προηγουμένως είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο τόπο του ατυχήματος, από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Πάντως, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών, αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά του οχήματος, ή σε μηχανικά του μέρη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως σοβαρό ενδεχόμενο, να έσκασε ένα από τα μπροστινά λάστιχα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα βγει εκτός δρόμου και μέσω του πρανές να σύρθηκε μέχρι τον παράδρομο της περιμετρικής, στο ύψος της Οβρυάς.