Η Κέρκυρα γιορτάζει τα 150 χρόνια από την Ένωση με την Ελλάδα

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται από σήμερα ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ, εκπροσωπώντας τη Βρετανία στις εορταστικές εκδηλώσεις της 150ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να επισκέπτομαι και πάλι στην Κέρκυρα, εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης εκατό πενήντα χρόνων από την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Το πέρασμα των Ιονίων Νήσων από την βρετανική προστασία και η ένωσή τους με την Ελλάδα έγινε σε πνεύμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων, χωρίς πολιτικές ή στρατιωτικές διαμάχες. Αυτή η εγκαρδιότητα συνέχισε να αποτελεί χαρακτηριστικό των σχέσεων της Βρετανίας με τα Επτάνησα. Οι ισχυροί δεσμοί που μας συνδέουν αποτυπώνονται στην βρετανική κληρονομιά στα νησιά και στην αγάπη που δείχνουν τόσοι πολλοί Βρετανοί που ταξιδεύουν ή εγκαθίστανται εδώ, για τα Επτάνησα και τους ανθρώπους τους» δήλωσε ο κ. Κίτμερ, με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί.

Ο Βρετανός πρέσβης θα μιλήσει το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργανώνει η βρετανική πρεσβεία, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στα Ανάκτορα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου καθώς και σε εκδήλωση της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, με θέμα «150 χρόνια μετά: οι ελληνο-βρετανικές σχέσεις σήμερα».

Ο Τζον Κίτμερ, αύριο, θα συμμετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Κέρκυρα.