Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Επίθεση με σιδερογροθιές σε φοιτητές

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) που τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, από ομάδα αγνώστων μέσα στους χώρους του Ιδρύματος.

Κατά την ίδια επίθεση, τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο φοιτητές, που διακομίστηκαν κι αυτοί σε νοσοκομείο και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών του πανεπιστημίου, Νίκο Μυριούνη, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας του επεισοδίου, η ημέρα της Τετάρτης δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο, ούτε διεξαγόταν στους χώρους του πανεπιστημίου κάποιο πάρτι φοιτητικής παράταξης.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα seleo.gr, σημειώθηκε γύρω στις 22:30 και αφορμή φαίνεται να στάθηκε λεκτική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος "με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο", όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης, που είχαν αναρτηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ύστερα από περίπου 40 λεπτά, γύρω στα 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, φέροντας σιδερογροθιές και λοστούς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο και κατευθύνθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο, όπου τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που πρόκειται να γίνει την Τρίτη.

Οι άγνωστοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιές στον χώρο, χτύπησαν τους φοιτητές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι φοιτητές -ένας εκ των οποίων υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ δύο άλλοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Στο φουαγιέ του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας υπάρχουν σπασμένα τζάμια, αναποδογυρισμένα έπιπλα και αίματα από την επίθεση.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο χώρο μετά το συμβάν, αλλά όχι εγκαίρως ώστε να προλάβουν να επέμβουν στη διάρκεια της συμπλοκής.

Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία.