Τραγικός θάνατος αρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου

Τραγικό θάνατο βρήκε 46χρονος αρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου, την ώρα που οι φυλακές έκλειναν για μεσημέρι, καθώς του επιτέθηκε με μαχαίρι Αλβανός ισοβίτης.

Ο αρχυφύλακας εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα, καθώς το τραύμα του ήταν ιδιαίτερα σοβαρό.

"Δεν με αφήνετε να πάω να δω τη μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς", φώναξε ο ισοβίτης αγανακτισμένος πριν προβεί στην αποτρόπαια πράξη.

Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας (με καταγωγή από το Αγρίνιο) ήταν έγγαμος με δύο παιδιά. 

Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό.

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.

Αθανασίου: Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφέρει:

“Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη  συμπαράστασή μου στην οικογένεια του Υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος.

Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών”.

Υπ. Δικαιοσύνης: παίρνουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια στις φυλακές