Πύρινα μέτωπα κατακαίουν την Κρήτη

Στο έλεος της πυρκαγιάς βρίσκεται η Κρήτη λόγω των πολύ δυνατών νότιων ανέμων. Αυτή την ώρα τα πύρινα μέτωπα έχουν μεταφερθεί στους Λάκους του Πλατανιά στα Χανιά όπου βρίσκονται 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 8 άνδρες ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται άλλη πυρκαγιά στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου. Και εκεί βρίσκονται 2 οχήματα με 4 άνδρες, ενώ στο Σελι η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη με 2 οχήματα με 5 άνδρες να επιτηρούν την περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο φαίνεται να έχει τεθεί η φωτιά στο Καστρί Ρεθύμνου όπου βρίσκονται 3 οχήματα με 6 άνδρες ενώ σε πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στα Σώματα Ρεθύμνου όπου βρίσκονται 6 οχήματα με 11 άνδρες.

Οι εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι πρόκειται για φωτιές, που εκδηλώνονται είτε από απροσεξία των πολιτών, είτε ακόμα και από ορισμένους που δεν αποκλείεται να θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία των καιρικών συνθηκών.

Τα καιρικά φαινόμενα με τους ισχυρούς ανέμους αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο σε όλο ο νησί. Η ένταση των ανέμων θα κυμανθεί στα 7 μποφόρ.