Έδειξαν τις γροθιές τους στους επισήμους οι μαθητές

Οι επίσημοι βρέθηκαν στο επίκεντρο στις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα προς τιμή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Τη γροθιά τους μπροστά στους επισήμους ύψωσαν μαθητές στο Ηράκλειο Κρήτης, την ώρα που περνούσαν από μπροστά τους, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

Ένας μαθητής από την Αλικαρνασσό κρατούσε πλακάτ που έγραφε "Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας". Τη γροθιά τους έδειξαν στους επισήμους και μαθήτριες στην παρέλαση του Πύργου, ως ένδειξη αποδοκιμασίας.

Χλιαρές αποδοκιμασίες κατά του υφυπουργού Άμυνας στο Βόλο

Στο Βόλο, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά χωρίς αποτέλεσμα κατά του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομίας για την αποφυγή των επεισοδίων.

Αποδοκιμάστηκε ελαφρά από τον κόσμο και ο υφυπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο οποίος εξέφρασε μετά τη λήξη της παρέλασης την πίστη του ότι η σιδερόφρακτη περίφραξη δε θα επαναχρησιμοποιηθεί.

Συμβολικές "παρελάσεις" διαδηλωτών

Ψηλά κάγκελα είχε τοποθετήσει η Αστυνομία και στην παρέλαση της πόλης των Τρικάλων. Αργότερα στην πόλη "παρήλασαν" και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην Πάτρα, μέλη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην οδό Κολοκοτρώνη και την οδό Αράτου μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης και παρέλασαν συμβολικά μπροστά από την οδό Αγίου Ανδρέου.

Στη Λάρισα, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί αριστερά και δεξιά της πορείας της παρέλασης, πίσω από τις περιορισμένες αστυνομικές δυνάμεις. Στην οδό Κύπρου, ομάδες διαδηλωτών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΠΑΜΕ έκαναν ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Προς τους επισήμους, ακούστηκαν σπασμωδικές αποδοκιμασίες, οι οποίες διατήρησαν περιορισμένη έκταση λόγω του ψιλόβροχου.

Ενταση δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα την ώρα της κατάθεσης στεφάνων στους πεσόντες. Ομάδα πολιτών φώναζε συνθήματα κατά του φασισμού και δέχτηκε έντονες απαντήσεις με υβριστικά συνθήματα κατά της Αριστεράς.