Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρεί το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης. Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συνέλευση στο εργοτάξιο του μετρό στην Αγίας Σοφίας και, κατόπιν, προχώρησαν σε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Για άλλη μια φορά, συνεπώς, τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, που πρόσφατα είχαν "ξεπαγώσει", πάνε πίσω.

Οι σχεδόν 600 εργαζόμενοι αντιδρούν σε περίπου 30 επαναπροσλήψεις εργατοτεχνιτών που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και τη Δευτέρα, με βάση τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μικτά, αντί για την κλαδική σύμβαση των οικοδόμων.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, διαμαρτύρονται για τη μεθοδολογία των επαναπροσλήψεων και κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση.

"Είναι ανεπίτρεπτο να παράγουμε με συναδέλφους το ίδιο έργο και να αμειβόμαστε διαφορετικά", σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου, Χάρης Κυπριανίδης. Τονίζει ότι ζητούμενο είναι να μην εφαρμοστούν αυτές οι συμβάσεις και να γίνουν προσλήψεις με βάση την κλαδική σύμβαση των οικοδόμων, η οποία ισχύει για όλους όσοι εργάζονται στην κατασκευή του μετρό.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν ημερομηνία λήξης, αφού οι εργατοτεχνίτες καλούνται να εργαστούν μόνο για ένα μήνα, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες στο σταθμό Δημοκρατίας.