Διαδικτυακή πρωτιά για το 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Ο ιστότοπος sendyourdreams.wordpress.com είναι η καινοτόμος προσπάθεια μαθητών του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης που χάρισε στο σχολείο τη "σφραγίδα καλής πρακτικής στην εκπαίδευση".

Το ερευνητικό ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών διεξάγει αυτόν το διαγωνισμό σε ολόκληρη την Ελλάδα για να εντοπίσει εκείνο το εκπαιδευτικό ίδρυμα που ωθεί τους διδασκόμενους να εκφράζουν τις θέσεις τους δημιουργικά και να έχουν εν γένει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Το ιστολόγιο που έφτιαξαν τα γυμνασιόπαιδα της πόλης της Κεντρικής Μακεδονίας είχε ως αποτέλεσμα καθημερινές εκδηλώσεις εντός και εκτός σχολείου, επισκέψεις και εργαστήρια.

Το σύνθημα των μαθητών "Ελάτε. Ζητάμε Αδέρφια στο Όνειρο" καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει σε δραστηριότητες μέσα στην πόλη της Κοζάνης, από τις οποίες ευαισθητοποιούσε την κοινωνία γύρω από διάφορα ζητήματα.

Οι 13 ομάδες (αγαπώ και προβάλω τον τόπο μου, αθλητισμός, βάση στο παιχνίδι, γαστριμαργική τέχνη, δημοσιογραφία, εικαστικά, ιστότοπος σε δράση, μετάφραση ιστοσελίδα, μουσική, ορχηστρική τέχνη, συγγραφή – σκηνοθεσία, φωτογραφία, συντονιστική μαθητική ομάδα), όπου κατανέμονταν το σύνολο των μαθητών του 6ου Γυμνασίου και διοργάνωναν εκδηλώσεις εντός σχολείου, αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης, επισκέψεις, χάπενιγκ, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες.

Υλικό με εκατοντάδες φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα, επιμελούνταν οι ομάδες δημοσιογραφίας και φωτογραφίας, για το μαθητικό site, αποτυπώνοντας έτσι την προσπάθειά τους να σταθούν δημιουργικά σε περίοδο κρίσης.