Εικόνες αποκάλυψης στις Σπέτσες

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης άφησαν πίσω τους εικόνα καταστροφής  στο νησί των Σπετσών. Μόλις ξημέρωσε, η εικόνα ήταν απελπιστική. Δέντρα ξεριζωμένα , μάντρες γκρεμισμένες, σπίτια και μαγαζιά πλημμυρισμένα. Μάλιστα, η υδροδότηση διεκόπη σε μεγάλο μέρος του νησιού, λόγω φθοράς κεντρικών αγωγών. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Από το πρωΐ δουλεύουν συνεργεία του Δήμου  και εθελοντές πυροσβέστες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των ζημιών, όπως αναφέρει το tora-i-pote.gr.

 
 
 

 
 
 

 

 
 

Ξεκινά η καταγραφή ζημιών

Η Περιφέρεια Αττικής έλαβε δράσης υποστήριξης στην καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί των Σπετσών τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου.
 
Μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, βρέθηκε εσπευσμένα στις Σπέτσες για να συνδράμει την κατάσταση, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα airetos.gr.

O κ. Κατσικάρης βρέθηκε στο νησί με την ευθύνη του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και ανέλαβε να συντονίσει επί τόπου τις ενέργειες και τις σχετικές υπηρεσίες.

Άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε ήδη τις παρακάτω δράσεις:

 
- Συγκροτήθηκαν τα συνεργεία για τον έλεγχο, την καταγραφή και την εκτίμηση του μεγέθους και του εύρους της πλημμύρας που έπληξε το Νησί των Σπετσών καθώς και την κατάσταση των  βασικών υποδομών (ρέματα, γέφυρες, οχετοί, δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης κ.λ.π.), μετά τη σημερινή θεομηνία.

- Μετά τη συγκέντρωση των αιτημάτων των πολιτών από το Δήμο Σπετσών, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για τον έλεγχο των αιτημάτων και τη διενέργεια αυτοψιών για την καταγραφή των ζημιών στις ιδιοκτησίες και θα στείλει  φάκελο στην Υ.Α.Σ. ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής, ορισμού της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης καθώς και αποζημίωσης των πληγέντων μετά από την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων από το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων.