Λέσβος: Ο γενναίος τυφλός σημαιοφόρος της Γ’ Λυκείου

Στη Λέσβο, την ελληνική σημαία, την ημέρα της εθνικής γιορτής, κράτησε ένας τυφλός μαθητής.

Ο Νίκος Γκαγκούλης, μαθητής της Γ' Λυκείου του Γενικού Λυκείου Πέτρας, συγκινεί με την επιμονή του.

Ο Νίκος έχασε την όρασή του σε ηλικία επτά ετών, λόγω κληρονομικής πάθησης, ξεκινώντας με διαταραχές οράσεως από τα τρία μόλις του χρόνια, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Ωστόσο, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Κατάγεται από τη Στύψη, ένα ορεινό χωριό στα βόρεια του νησιού.

"Έχω αποδεχθεί την κατάσταση και προσπαθώ να συνεχίσω τις σπουδές μου με τη βοήθεια του συστήματος Μπρέιγ, αλλά κυρίως των συμμαθητών μου. Όσο ήμουν στο δημοτικό, είχα τα παιδιά από το χωριό που γνωριζόμασταν από μωρά", σημείωσε.

Συγκεντρώνοντας τον υψηλότερο βαθμό στην τάξη του (19,6), κέρδισε άξια τη δυνατότητα να κρατήσει την ελληνική σημαία του σχολείου του και έδωσε χαρά και υπερηφάνεια στους γονείς του.

"Μετά την Α' Γυμνασίου, έχω και όλα τα παιδιά από το σχολείο, από την Πέτρα και τα άλλα χωριά που με στηρίζουν και μου συμπαραστέκονται όλα αυτά τα χρόνια", ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, μοίρασε πολλά "ευχαριστώ", μέσα από την καρδιά του σε φίλους και συμμαθητές του, που τον στήριξαν και τον στηρίζουν.

"Πρόκειται για πολύ καλό παιδί, για ένα μαθητή που κάθε καθηγητής θέλει να έχει στην τάξη του", είπε στην τοπική εφημερίδα "Εμπρός" ο διευθυντής του Λυκείου Πέτρας, Βαγγέλης Ζορμπάς, αναφερόμενος στον θαρραλέο τυφλό μαθητή.

"Αυτό που έχει σημασία και αναδεικνύει και το σημαιοφόρο, είναι πως ο Νίκος κατάφερε να τα πάει καλύτερα απ' όλους τους συμμαθητές του παρ ότι δεν είχε καμία ειδική αντιμετώπιση", αναφέρει ο λυκειάρχης.

Ο Νίκος Γκαγκούλης έχει επιλέξει τη Θεωρητική Κατεύθυνση και ελπίζει να σπουδάσει Δημοσιογραφία και ειδικότερα, να ασχοληθεί με το αθλητικό ρεπορτάζ.