Τρεις καρχαρίες “κατασπάραξαν” μια φάλαινα ανοιχτά του Λαγκουβάρδου

Έχει ενημερωθεί το Λιμεναρχείο της Πύλου

Τρεις μπλε καρχαρίες εμφανίστηκαν χθες το πρωί και «γευμάτισαν» με το άψυχο σώμα μιας φάλαινας ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Λαγκουβάρδου και το ασυνήθιστο θέαμα καταγράφηκε από κάμερα ερασιτέχνη ψαρά όπως αναφέρει το gargalianoionline.gr.

Ο ερασιτέχνης ψαράς Βαγγέλη Μερκούρης, με καταγωγή από τη Μαραθόπολη, το πρωί της Κυριακής βρέθηκε ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Λαγκουβάρδου με το σκάφος που διαθέτει προκειμένου να επιδοθεί το αγαπημένο του χόμπι που είναι το ψάρεμα. Προς μεγάλη του έκπληξη όμως, όπως είπε στο gargalianoionline, είδε πως μια φάλαινα νεκρή είχε παρασυρθεί από τα νερά… και μαζί της «παρασύρθηκαν» τρεις πεινασμένοι καρχαρίες οι οποίοι «τσιμπούσαν» με τα κοφτερά δόντια τους το άτυχο θηλαστικό!

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται ένας από τους καρχαρίες… στην αρχή εμφανίζεται το πτερύγιο, στη συνέχεια το σώμα του και τέλος το κεφάλι του όταν βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας για να «τσιμπήσει» ένα κομμάτι κρέας από την νεκρή φάλαινα.

Να σημειωθεί πως, γράφει το tharrosnews.gr, για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί και το Λιμεναρχείο της Πύλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι καρχαρίες βρέθηκαν σε «ρηχά νερά», μόνο και μόνο, γιατί παρασύρθηκαν από το κουφάρι της νεκρής φάλαινας.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής ότι απέμεινε από το άψυχο σώμα του θηλαστικού, εικάζεται οτι ξεβράστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής ένα κήτος που ίσως να είναι το ίδιο που έτρωγαν οι καρχαρίες.