Συγκινητικές στιγμές στο μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί μνημόσυνο για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κατσικά.

Σήμερα συμπληρώθηκαν 9 μήνες από τον θάνατο του φοιτητή, η υπόθεση του οποίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δραματικές καταστάσεις που ζούσε ο νεαρός μέσα στη σχολή και το bullying που δεχόταν.  

Η οικογένειας του, που ήρθε από την Κρήτη στα Ιωάννινα για να τελέσει το μνημόσυνο του αδικοχαμένου παιδιού της, ξανάζησε τις τραγικές ώρες της αναζήτησης του και του τραγικού του τέλους, τον περασμένο Μάρτιο ενώ η  εκκλησία ήταν κατάμεστη από ανθρώπους της περιοχής, που δεν γνώρισαν ποτέ τον 20χρονο, όμως τον αγάπησαν σαν δικό τους παιδί. 

Σιωπηλή η οικογένεια δέχθηκε τα συλλυπητήρια όλων ενώ συγγενής του Βαγγέλη,εκ μέρους της οικογένειας, ευχαρίστησε τους Γιαννιώτες, για την συμπαράσταση που έδειξαν στο πένθος τους.

Μία άλλη τραγική φιγούρα που παρευρέθηκε στο μνημόσυνο και συγκλόνισε με τον λόγο και την παρουσία της ήταν  η κ. Στέλλα Μαρμαρινού, η θεία του Μάριου Παπαγεωργίου, του 26χρονου από το Π. Φάληρο που έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας τον Αύγουστο του 2012, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα οι ένοχοι να αποκαλύψουν που βρίσκεται η σορός του, αν και οι ίδιοι βρίσκονται οριστικά στη φυλακή. 

 

Η δικαιοσύνη αργεί...

Η υπόθεση δολοφονίας του Β. Γιακουμάκη έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης αλλά προχωρά με πολύ αργούσε ρυθμούς. Σε επίπεδο δικαστικής διερεύνησης, τους τελευταίους μήνες υπάρχει απόλυτη στασιμότητα εξαιτίας απουσίας ανακριτή.

Νέος ανακριτής αναλαμβάνει ουσιαστικά τη Δευτέρα, αλλά όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας, ο όγκος της δικογραφίας είναι τέτοιος που απαιτείται να αναλάβει ειδικός ανακριτής για την φέρει σε πέρας.

Από τον Εισαγγελέα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βαριές σωματικές βλάβες κι άλλα αδικήματα. Παράλληλα εκκρεμούν δύο άλλες υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με τις ευθύνες της διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Πληροφορίες/φωτογραφίες: www.ioannina24.gr