Αμφίπολη: Τεράστιο έργο το χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού

Στη σημασία του ανασκαφικού έργου της Αμφίπολης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης κατά την επίσκεψή του στο μνημείο.

"Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, που αυτή τη στιγμή παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται" δήλωσε ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, από την επικεφαλής αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

"Η ανασκαφή αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει, σ΄αυτή τη φάση της" πρόσθεσε ο αν. υπουργός και συνέχισε: "Η κ. Περιστέρη έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα".

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη εκ νέου χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου στον λόφο, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: "Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται".

Στο πλαίσιο της ξενάγησής τους οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το αρχαίο γυμνάσιο και το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής.