Αμφίπολη: Η Περιστέρη διαψεύδει ότι μίλησε για ευρήματα!

Η προαναγγελία των ανακοινώσεων για την Αμφίπολη που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη μονοπωλεί το ενδιαφέρον γύρω από το μνημείο στο λόφο Καστά.

Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού και η διεπιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την ανασκαφή χαμηλώνουν τον πήχυ των προσδοκιών.

"Δεν έκανα καμία απολύτως δήλωση που να προαναγγέλλει ευρήματα από την ανασκαφή", δήλωσε η επικεφαλής αρχαιολόγος στην εφημερίδα "Έθνος".

Η επικεφαλής της ανασκαφής φέρεται να είναι "εκνευρισμένη" από "τη διασπορά δήθεν δηλώσεών της", σύμφωνα με τις οποίες στις ανακοινώσεις της Τετάρτης θα περιλαμβάνονται αναφορές για σημαντικά ευρήματα.

Ωστόσο, εκείνη το διαψεύδει και ενημερώνει ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας το μόνο που έκανε είναι να επιβεβαιώσει ότι απλά θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις και κατόπιν, δέχτηκε τη βράβευσή της, ενώ συμπλήρωσε ότι η διεξαγωγή της συνεδρίασης στην Αμφίπολη ήταν για καθαρά συμβολικούς λόγους, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρου Κυρίζογλου.

Στην Αμφίπολη ανέβηκαν το απόγευμα της Τρίτης η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η οικειοθελής υπεύθυνη Τύπου της ανασκαφής, Άννα Παναγιωταρέα, προκειμένου να συναντήσουν την ανασκαφική ομάδα και να ενημερωθούν εκτενέστερα.

Οι δημοσιογράφοι και η κοινή γνώμη περιμένουν την ενημέρωση που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης μετά τις 13:00.