Πάτρα: Κηδεύτηκε και ο τρίτος οπλίτης που σκοτώθηκε στο Βόλο

Με στρατιωτικές τιμές έγινε σήμερα το απόγευμα από το ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Πάτρας, η κηδεία του 19χρονου δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλου, που έχασε την ζωή του μετά την έκρηξη πυροσωλήνα όλμου, στο πεδίο βολής Γλαφυρών Μαγνησίας,

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Φώτη Ανδρικόπουλου κατέκλυσαν τον ιερό ναό και τον περιβάλλοντα χώρο, για να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο, αλλά και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε λόγια παρηγοριάς στην οικογένεια του 19χρονου και είπε μεταξύ άλλων: «Ο Φώτης αγαπούσε την πατρίδα του και έδωσε την ζωή του για αυτή».

Μετά το τέλος της νεκρώσιμης τελετής το φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και το κρατούσαν συνάδελφοι του Φώτη Ανδρικόπουλου μεταφέρθηκε στην τελευταία κατοικία του 19χρονου, όπου όλοι τον αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, φωνάζοντας «αθάνατος» και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία τις ένοπλες δυνάμεις εκπροσώπησε ο Α΄ υπαρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, ο διοικητής της μονάδας που υπηρετούσε ο Φώτης Ανδρικόπουλος, ενώ τιμές απέδωσαν μπάντα του στρατού και στρατιωτικό άγημα.

Έξω από το ιερό ναό υπήρχαν τα στεφάνια του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια της ηγεσίας του στρατού κα.