Αμφίπολη: Αιχμές κατά Περιστέρη – “Πολιτική εκμετάλλευση του τάφου”

Σαφείς αιχμές κατά της επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που συνεχίζει τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνας Περιστέρη αφήνει η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Όλγας Παλαγγιά.

"Δεν την γνωρίζω, δεν έχω γνώμη για εκείνη", δήλωσε η κυρία Παλαγγιά στην τηλεόραση του Mega, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η αίσθησή της είναι ότι "πάει να γίνει πολιτική εκμετάλλευση στην ανασκαφή της Αμφίπολης". "Η κυρία Περιστέρη εξαρτάται από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του έργου", υπογράμμισε.

Πράγματι, πάντως, οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, ενώ είχαν ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια, είχαν σταματήσει μέχρι το 2012, επειδή δεν εξασφαλιζόταν χρηματοδότηση.

Η Όλγα Παλαγγιά, η οποία, πάντως, έχει σταματήσει να κάνει ανασκαφές, συνιστά υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

"Κανονικά δεν έπρεπε να μιλάει κανείς, ούτε ο ανασκαφέας. Το πρόβλημα είναι ότι μιλάνε πολλοί και δεν αμφισβητούν τη χρονολόγηση του τάφου, εγώ την αμφισβητώ. Πριν μπει στον τάφο, η κυρία Περιστέρη είπε ότι τον τάφο τον έκανε ο αρχιτέκτονας του Μεγάλου Αλεξάνδρου ", είπε.

"Οι Μακεδονικοί τάφοι σφραγίζονται όλοι από μία μεγάλη πόρτα, μέχρι στιγμής στην Αμφίπολη δεν έχουμε βρει καμία πόρτα", συμπλήρωσε η κυρία Παλαγγιά, ως επιχείρημα στην άποψή της ότι ο τάφος είναι μεταγενέστερος της μακεδονικής περιόδου.

Δεν αποκλείεται, πάντως, όπως προκύπτει από άλλες πληροφορίες, οι Καρυάτιδες να μας αποκαλύψουν την ηλικία του τάφου στον τύμβο Καστά.