Θα πάρει εβδομάδες η παγίδευση του κροκόδειλου Σήφη!

Δεν πιάνει, απ' ό,τι φαίνεται, η παγίδα με κοτόπουλα ως δολώματα για τον κροκόδειλο που έχει αναστατώσει το Αμάρι στην Κρήτη και έχει λάβει το όνομα Σήφης.

Το... κρυφτούλι του Σήφη με τις αρχές στο Φράγμα ποταμών φαίνεται ότι καλά κρατεί.

Ιδιαιτέρως προβληματισμένοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να καταλάβουν τις κινήσεις του ερπετού, προκειμένου να μπορέσουν να το αιχμαλωτίσουν, αλλά μένουν να το παρατηρούν να στέκεται αδιάφορο μπροστά στα δολώματα που του έχουν βάλει.

Τα κοτόπουλα κρέμονται μέσα στα κλουβιά όμως ο Σήφης δεν έχει κάνει κίνηση για να τα φάει.

Οι επιστήμονες, που έχουν επωμιστεί τον ρόλο της "παγίδευσης" του κροκόδειλου, εκτιμούν ότι δεν αναμένονται θετικά αποτελέσματα νωρίτερα από διάστημα δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, έχουν θέσει και καταληκτική ημερομηνία δύο μηνών, πριν προχωρήσουν στη λήψη άλλων μέτρων.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει εγκαταστήσει μία κάμερα στη μία από τις δύο παγίδες που έχουν τοποθετηθεί, ενώ από ξηράς επιτηρείται η δεύτερη παγίδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, ιδέες έχει βάλει στους Αμαριώτες η κοσμοσυρροή στην περιοχή τους, λόγω του κροκόδειλου και σκέφτονται το ενδεχόμενο να τον κρατήσουν και να τον εκμεταλλευτούν τουριστικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, αν ο κροκόδειλος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παραμείνει στα νερά του φράγματος, αυτό θα ήταν ... ευκταίο! Ο δήμαρχος συζητάει το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί μέσα στο φράγμα ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να μείνει εκεί ο κροκόδειλος.

"Ο κροκόδειλος βρέθηκε κατά λάθος στα νερά του φράγματος των Ποταμών αλλά τελικά αναπτύχθηκε κανονικά. Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει να συγκεντρώνονται εδώ καθημερινά πάρα πολλοί άνθρωποι για να τον δουν. Σκεφτήκαμε λοιπόν μήπως θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε μέσα στο φράγμα χωρίς να επηρεάσουμε τη ζωή του ερπετού αλλά και χωρίς να κάνουμε ζημιά στην πανίδα του τόπου. Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στην τεράστια έκταση του φράγματος που θα βόλευαν για κάτι τέτοιο. Βέβαια κάτι τέτοιο θα μας το πουν οι επιστήμονες γιατί μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι που εμείς δεν τους γνωρίζουμε. Ωστόσο, θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα και το ερπετό να παραμείνει σε ειδικό χώρο μέσα στο φράγμα. Θα μπορούσαμε να το δούμε με κάποιο τρόπο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημαντήρας.