Πατέρας Μυρτούς: Αφήνουν ελπίδες οι γιατροί

Η ποινή των ισοβίων και της επιπλέον 25ετούς κάθειρξης που εξέδωσε το δικαστήριο της Πάρου για τον Πακιστανό δράστης της κακοποίησης της Μυρτούς ικανοποίησε τους γονείς της.

Η μητέρα κατέθεσε στη δίκη και συγκλόνισε το κοινό που την παρακολούθησε, τους Έλληνες που τη διάβασαν, ακόμη και το δικαστικό προσωπικό.

Εκείνος που έχει μείνει λίγο πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είναι ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού.

Ο Γιάννης Παπαδομιχελάκης βρίσκεται στο πλευρό της κόρης του στις πρώτες δύσκολες ώρες της τακτοποίησής της στο ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα, την ώρα που διεξαγόταν η δίκη του Πακιστανού στη Σύρο.

"Η δικαιοσύνη έκανε το έργο της, αλλά η τιμωρία αυτού του ανθρώπου απέχει από δικονομικές τιμωρίες. Νομίζω ότι έχει κάνει ένα έγκλημα που δεν μπορεί να παραδεχτεί ούτε ο εαυτός του... Τώρα εμείς παλεύουμε να αποκτήσει η Μυρτώ ένα μέρος από τον παλιό της εαυτό. Αυτό που περάσαμε, μας έκανε δυστυχώς να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε για το μέλλον", δήλωσε στην εφημερίδα Espresso ο κ. Παπαδομιχελάκης.

Στο μεταξύ, η Μυρτώ εξετάζεται ακόμη από τους γιατρούς, οι οποίοι έχουν ως στόχο να επαναφέρουν ορισμένες λειτουργίες του σώματός της και πάλι στο κανονικό, όπως την πλήρη κατάποση και τη μερική κίνηση.

"Μας λένε ότι η κατάσταση δίνει κάποιες προσδοκίες και θα μπορέσουμε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα", δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού.