Κλειστά μέχρι και τα ψιλικατζίδικα την Πέμπτη!

"Νεκρώνει" η Θεσσαλονίκη ενόψει της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Πέμπτης. Οι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης καλούν εκατοντάδες επιχειρηματίες να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά μεθαύριο. Το ίδιο πράττει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά ακόμη και περίπτερα και ψιλικατζίδικα της συμπρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, δε θα κυκλοφορούν ούτε ταξί στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη καθώς οι αυτοκινητιστές θα απεργήσουν ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν ακόμη και τα οχήματα εταιρειών ραδιο-ταξί, όπως αποφάσισε το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί «Ο ΕΡΜΗΣ». Η απεργία των ταξί θα είναι 24ωρη.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 09:30 με σημείο εκκίνησης τη ΧΑΝΘ και προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα.

Ζητά από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα η ΓΣΕΒΕΕ

Στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης, που κήρυξαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Εθνική Συνοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), οι φορείς ζήτησαν απ' τα μέλη τους "ν' απέχουν καθολικά από τις εργασίες τους μία ημέρα, ώστε να μη χάσουν την ελπίδα για χρόνια", ενώ κάλεσαν τους Έλληνες βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα, τα οποία "πρέπει επειγόντως να αλλάξουν", όπως τονίστηκε.

"Πάνω από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν πανελλαδικώς την τελευταία διετία και η εκτίμηση, βάσει μελέτης της ΓΣΕΒΕΕ, είναι ότι άλλες 190.000 κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο τον επόμενο χρόνο. Στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι φέτος θα κλείσουν συνολικά περίπου 2.000 επιχειρήσεις, έναντι 1.600 πέρσι, ενώ η μεταποίηση λειτουργεί στο 50% της δυναμικότητάς της. Δεν θέλουμε άλλους σωτήρες που μας κάνουν να πέφτουμε απ' τα μπαλκόνια. Η εσωτερική υποτίμηση δεν είναι λύση", σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), Ιωάννης Παπαργύρης, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα που έρχονται ως "βάρβαρα και εγκληματικά για την αγορά".