Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Πόλυς Πάνου

Στις 9:30 της Δευτέρας τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου, η σορός της Πόλυς Πάνου, η οποία έφυγε από τη ζωή της Παρασκευή.

Η Πολυτίμη Κολιοπάνου ή Μπίθα - μυστήριο παραμένει το πραγματικό της επώνυμο-, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες για δεκαετίες τραγουδίστρια της ελληνικής επικράτειας, χάρη στη γνήσια λαϊκή της φωνή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμος ακολουθία για την Πόλυ Πάνου ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί η σορός στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.

Η Πόλυ Πάνου αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και κατέληξε σε ηλικία 73 ετών.

Ο "νονός" του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.

"Εγώ, πριν απ' όλα, για τον εαυτό μου τραγούδησα, τραγουδούσα, τραγουδάω. Σ' εμένα έδινα και δίνω πάντα λογαριασμό. Χωρίς τρακ, χωρίς τίποτα. Είχα, κι έχω πάντα, μεγάλο, πολύ μεγάλο πάθος. Το αγάπησα πολύ το λαϊκό τραγούδι. Και μπήκα μέσα κι έδωσα όλον μου τον εαυτό", είχε δηλώσει πριν από χρόνια σε συνέντευξή της, η Πόλυ Πάνου.