Η δύσκολη νύχτα στα κρατητήρια για Μιχαλολιάκο και Χρυσαυγίτες

Εμφανώς καταβεβλημένος και σοκαρισμένος ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στο πόρισμα περιγράφεται ως ο αρχηγός της.

Οι... δυσκολίες ξεκίνησαν από τα χαράματα του Σαββάτου όταν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του και στον συνέλαβαν. Όσα ακολούθησαν είναι λίγο – πολύ γνωστά μέχρι την ώρα που φορώντας χειροπέδες έκανε "παρέλαση" μέσα από κάμερες και φωτογράφους από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα και στον ανακριτή.

Συγκεκριμένα ποινικές διώξεις για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία κατά περίπτωση άσκησε αργά χθες τη νύχτα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στα συλληφθέντα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ήδη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι και παρά τις κραυγές έξω από τη ΓΑΔΑ, η αγωνία τους ήταν έκδηλη στις φωτογραφίες που κατάφεραν να τραβηχτούν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Τα αδικήματα θα προσωποποιήσει ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση.

Οι Ν. Μιχαλολιάκος, Ηλ. Κασιδιάρης, Γ. Λαγός, Ν. Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος οδηγήθηκαν στη συνέχεια ενώπιον τακτικού ανακριτή, απ' όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Τα ξημερώματα μετήχθησαν και πάλι στη ΓΑΔΑ, συνοδεία πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ, όπου κρατήθηκαν και πάλι στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Oι αρχές δεν επιτρέπουν στα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ τους.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο news.gr