Παράταση σχολικής χρονιάς για πάνω από 3 μέρες κατάληψη

Με προφανή στόχο να μη χαθούν διδακτικές ώρες για τα παιδιά, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ζήτησε από το Νομικό Τμήμα του υπουργείου να προετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το Διάταγμα θα ορίζει ότι «στα σχολεία, που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες, θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Παιδείας, η προστασία των μαθητών από απουσίες στις παραδόσεις των μαθημάτων. Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «στόχος του υπουργείου είναι να αναπληρώσουν οι μαθητές τις ώρες, που έχουν χάσει, ώστε να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στην παραπαιδεία».

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που παρουσιάζουν εκπαιδευτικοί φορείς, μιλούν για 60 καταλήψεις μόνο στην Αττική, τη στιγμή που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε αρκετά γυμνάσια και λύκεια της περιφέρειας, σε περιοχές όπως η Κορινθία, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, η Μαγνησία και το Ρέθυμνο.