Έκαναν την… κηδεία της Δημοτικής Αστυνομίας

Έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξαν οι δημοτικοί αστυνομικοί προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις.

Πήραν νεκροφόρα, κάσες και στεφάνια και κάνουν την … κηδεία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η... πένθιμη πορεία κατευθύνεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι προσχωρούν σήμερα και αύριο σε 48ωρη απεργία.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, επί της οδού Μοναστηρίου, πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι στους Δήμους, συμμετέχοντας στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας και τη λιτότητα.

Οι εργαζόμενοι των Δήμων θα "ενωθούν" στη συνέχεια με τους εκπαιδευτικούς, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης Σωτήρη Παπανικολάου, η συμμετοχή στην απεργία σήμερα είναι μικρή.

Οι παιδικοί σταθμοί στους Δήμους λειτουργούν κανονικά, ενώ υπολειτουργούν τα εργοτάξια καθαριότητας και οι διοικητικές υπηρεσίες.