Συνάντηση Βρούτση με ελεύθερους επαγγελματίες

Περίπου 250 διαδηλωτές ελευθέρων επαγγελμάτων έκλεισαν νωρίτερα την οδό Σταδίου και τώρα συναντώνται με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. Στη σύσκεψη, στην οποία, από πλευράς διαδηλωτών παρευρίσκεται δεκαμελής επιτροπή, μετέχει και ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί έκλεισαν το δρόμο νωρίτερα πραγματοποιώντας διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να μην θιγούν ασφαλιστικά δικαιώματα των κλάδων τους.

Οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

Οι παραπάνω κλάδοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών. Η κύρια πηγή διαμαρτυρίας είναι η σχεδιαζόμενη ένταξή των ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία που έχει κηρύξει για τις 18 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ οι δικηγόροι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους και την Παρασκευή 19 του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι οι μηχανικοί της χώρας απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 8 έως τις 18 Οκτωβρίου, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.