Η κηδεία του 34χρονου Παύλου Φύσσα

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, ο οποίος ξεψύχησε αφού δέχτηκε δύο μαχαιριές από τον 45χρονο Xρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Σχιστού.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ξεκίνησε στις 11:28 της Πέμπτης και οι συγκεντρωμένοι, μισή ώρα νωρίτερα, είχαν ζητήσει να απομακρυνθούν οι κάμερες. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10:30, φωτορεπόρτερ απωθήθηκε όταν επιχείρησε να βγάλει φωτογραφίες.

Στο νεκροταφείο Σχιστού ήταν συγκεντρωμένος από νωρίς πολύς κόσμος. Απλοί άνθρωποι δίνουν το παρών στην κηδεία του αντιφασιστή Killah P.

Οργανωμένοι σχηματισμοί αντιφασιστικής δραστηριότητας, πάντως, δεν παρατηρήθηκαν. Η οικογένεια του αδικοχαμένου έχει παρακαλέσει να ενισχυθεί το Χαμόγελο του Παιδιού, αντί για κατάθεση στεφάνων.

Συνθήματα όπως "Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει", "Ο λαός δεν ξεχνά, θάνατος στον φασισμό", "Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα" ακούστηκαν με το που βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία. Οι συγκεντρωμένοι τραγουδούν στίχους του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα την ώρα της ταφής. Ακολούθησαν χειροκροτήματα και οι παρευρισκόμενοι φώναζαν "αθάνατος".