Νέες αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Κερατσίνι

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι διοργανώνουν στις 18:30 της Πέμπτης στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι της Νίκαιας, ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Θα συμμετέχουν επίσης η Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Η Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου έφτασε η πορεία η οποία ξεκίνησε από το σημείο που έπεσε νεκρός χθες αργά το βράδυ ο 34χρονος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται εκεί για την προστασία του τμήματος με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Η Αστυνομία προέβη σε κυνηγητό, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ εγκλώβισαν είκοσι άτομα στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Παναγή Τσαλδάρη, πραγματοποιώντας προσαγωγές ατόμων. Η αστυνομία προχώρησε σε 65 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και δύο μηχανήματα ρίψης νερού, οι γνωστές "ΑΥΡΕΣ", οι οποίες, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δε χρησιμοποιήθηκαν.