Δεύτερη ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ, μπλακ-άουτ στην Υγεία

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

"Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3, δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στηρίζοντας την απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο, να μη γίνει καμία απόλυση και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό. "Όλοι μαζί με ενότητα και αγώνες", λένε οι εργαζόμενοι.