Στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης η δολοφονία Φύσσα

Στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης βρέθηκε το περιστατικό της δολοφονίας, του Παύλου Φύσσα. Αυτό που κυρίως εξετάζουν είναι η πολιτική ταυτότητα του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του 34χρονου τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κερατσίνι.

Στην έρευνα της ελληνικής αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, δίνοντας έμφαση στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση, για απαγόρευση της συγκεκριμένης οργάνωσης

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, περί “πράξης η οποία δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του νεοναζισμού”.

Από την πλευρά του το BBC αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ένας 'νεοναζί' έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα”.

“Η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί συχνά για βία κατά μελών αριστερών οργανώσεων και μεταναστών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόμμα έχει 18 βουλευτές. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί από την περίοδο που ξέσπασε η οικονομική κρίση”, καταλήγει το BBC.

Ο Guardian eεπισημαίνει ότι “η δολοφονία του αριστερού καλλιτέχνη της ραπ και ακτιβιστή του αντιφασισμού, ο οποίος μαχαιρώθηκε τη νύκτα της Τρίτης, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται την Τετάρτη στην Αθήνα”.

“Ράπερ ακτιβιστής δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα» αναφέρεται στο τίτλο του ρεπορτάζ της γαλλική Libération, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει συχνά κατηγορηθεί για επιθέσεις, ενώ και οι εκπρόσωποί του στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν επίσης πολλάκις προχωρήσει σε πράξεις βίας.

“Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε νεοναζιστή, αφού ο τελευταίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αριστερό σε συμπλοκή. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο”, αναφέρει το ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου.