Ο δράστης πέταξε την “κομματική ταυτότητα” στα σκουπίδια

Να εξαφανίσει κάθε στοιχείο, που θα μπορούσε να τον συνδέσει με το κόμμα του, τη Χρυσή Αυγή, επιχείρησε ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μόλις κατάλαβε ότι θα τον συλλάβουν.

Η πρώτη κίνηση, που έκανε, ήταν να ζητήσει από τη γυναίκα του να πετάξει στα σκουπίδια την ταυτότητα της Χρυσής Αυγής... Σύμφωνα με ρεπορτάζ του kathimerini.gr, η σακούλα των σκουπιδιών βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του, στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ο 45χρονος ουσιαστικά κλήθηκε ως ομάδα κρούσης στο σημείο. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας "την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων,σε καφετέρια επί της οδού Παν. Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, ο δράστης έφτασε με το αυτοκίνητό του. Αφού το πάρκαρε, κατέβηκε και με το μαχαίρι που κρατούσε, κατάφερε δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο του θύματος. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεργούσε περιπολία και ενημερώθηκε απο το κέντρο αμεσης δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε ήδη δεχτεί τα χτυπήματα ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, που συνελήφθη επι τόπου. Στον χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση απο το αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα στιλέτο με ίχνη αίματος".

Ο δράστης, που συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόλις κατάλαβε ότι επίκειται η σύλληψή του, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της ζήτησε να πετάξει στα σκουπίδια οτιδήποτε μπορούσε να τον συνδέσει με την Χρυσή Αυγή. Η γυναίκα μάζεψε όλα τα σχετικά αντικείμενα και τα πέταξε, αλλά η σακούλα βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας. Η δε σύζυγός του δράστη ομολόγησε ότι ακολούθησε τις οδηγίες του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος 34χρονος, που ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς ο πατέρας του ήταν πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, διαπληκτίστηκε με κάποιον σε καφετέρια, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Αμφιάλη.

Στην προσπάθειά του να πάρει τη μοτοσικλέτα του για να πάει σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων με φόρμες παραλλαγής.

Ξαφνικά, ΙΧ αυτοκίνητο, διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, στον οποίο βρισκόταν η καφετέρια, όπου έγινε η συμπλοκή, σταμάτησε και τότε ο οδηγός του βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος.

Πριν το θύμα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πρόλαβε να υποδείξει σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Έφοδος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αυτή την ώρα γίνεται έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται επί της οδού Δηλιγιάννη στο σταθμό Λαρίσσης.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες στα πρώτα γραφεία του κόμματος χωρίς να έχουν ακόμη γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Μιλώντας στη Βουλή ο Η. Κασιδιάρης ανέφερε πως: "Κάποιοι πολιτικολογούν χρησιμοποιώντας το αίμα συμπολίτη μας".

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά, για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, στην οποία γίνεται λόγος για "εγκληματίες της Χρυσής Αυγής".

Διαβάστε επίσης: Η τυφλή βία, οι κοινωνικές ανισότητες και η άνοδος της ακροδεξιάς

Διαβάστε επίσης: Aυτός είναι ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Διαβάστε επίσης: Η δραματική μαρτυρία του πατέρα του Παύλου Φύσσα