Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ στο κέντρο της πρωτεύουσας

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ έχει πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας από τις παράλληλες πορείες εναντίον της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων και του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί ήδη πριν από τις 12:00 της Τετάρτης στην πλατεία Ομονοίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Με κεντρικό σύνθημα "Ανυπακοή στο "νέο" σχολείο της αγοράς. Όχι στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων", το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι στους τομείς της παιδείας, της υγείας και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έδωσαν το "παρών" στην κινητοποίηση. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Νίκη Χρονοπούλου, μέλος της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ, ενώ ο Νίκος Δάρδαλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων την κοινωνική ανάγκη για δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία και για την εξασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσης, ο κ. Δάρδαλης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση της 19ης Σεπτεμβρίου.

Στη συγκέντρωση, διαβάστηκε η καταγγελία των Σωματείων του Πειραιά για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη νεκρώνει ο δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία μετέβη λίγο πριν τις 12:50 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Στο μεταξύ, στον αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών έχουν προχωρήσει εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την κατάργηση των 595 οργανικών θέσεων καθαριστριών του υπουργείου και τις επικείμενες απολύσεις.

Η Κοινή υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει την κατάργηση των θέσεων και οι εργαζόμενοι ζητούν την κατάργησή του, ή, τουλάχιστον, να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Κλειστή λόγω της πορείας είναι η πλατεία Ομονοίας, η Σταδίου και το τέλος της Αιόλου και λόγω της διαμαρτυρίας των καθαριστών και καθαριστριών δε διέρχονται αυτοκίνητα από την Καραγιώργη Σερβίας.