Παρούσα η ΓΣΕΒΕΕ στην απεργία της προσεχούς Πέμπτης

Κάλεσμα σε κλείσιμο καταστημάτων και μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις της 18ης Οκτωβρίου κάνει η ΓΣΕΒΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος συμμετέχει στις πανελλήνιες απεργιακές κινητοποιήσεις της προσεχούς Πέμπτης και ζητά από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

"Κοινωνικά επικίνδυνες" χαρακτηρίζονται από τη ΓΣΕΒΕΕ οι συνέπειες από την υποβάθμιση της Κοινωνικής Ασφάλειας και της Υγείας. "Ανησυχητική διολίσθηση" σε θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας και των θεσμών παρατηρεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

"Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Παντελής και η έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής. Αποτρέπεται έτσι και κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η χώρα οπισθοδρομεί επικίνδυνα".