Ποιοι απεργούν μέσα στην εβδομάδα

Σε κλοιό απεργιών μπήκε από τη Δευτέρα η χώρα, με τους καθηγητές να ανοίγουν το χορό των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας.

Τρεις ημέρες μετά τον Αγιασμό, τα σχολεία κλείνουν καθώς οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ προχωρούν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ οι δάσκαλοι συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα.

Ήδη ξεκίνησαν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου "κατεβαίνουν" σε απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού. Στο μεταξύ, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα έχουν τετράωρη στάση εργασίας ΟΣΕ και Προαστιακός Σιδηρόδρομος από τις 11:00 έως τις 15:00.

Τετάρτη και Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα γίνει και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι, ενώ θα απεργήσουν επίσης δικηγόροι και Εφοριακοί.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.