Αστυνομία: Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος των ναρκωτικών στην Ελλάδα

Ενδεικτικούς τιμοκαταλόγους των πιο διαδεδομένων ναρκωτικών στην Ελλάδα κατάρτισε η Ελληνική Αστυνομία, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", ο κατάλογος καταρτίστηκε ώστε να εκτιμάται από την Δικαιοσύνη το "προσδοκώμενο όφελος", το οποίο θα είχαν οι έμποροι ναρκωτικών από την πώληση τους και να αξιολογείται κλιμακωτά το αδίκημα.

Η τιμολόγηση των ναρκωτικών προκύπτει από το ζήτημα της βαρύτητας της απειλούμενης ποινής, η οποία ρυθμίζεται σε σχέση με δύο στοιχεία, την κατ' επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και το προσδοκώμενο όφελος.

Ως όριο του ποσού του προσδοκώμενου οφέλους, τίθεται το ποσό των 75.000 ευρώ. Οι δράστες που ξεπερνούν το "πλαφόν" να είναι αντιμέτωποι με ισόβια.

Σύμφωνα με τον κατάλογο της ΕΛ.ΑΣ, οι τιμές των ναρκωτικών είναι: ακατέργαστη κάνναβη ευρωπαϊκής προέλευσης (υδροπονική καλλιέργεια): 10-20 ευρώ το γραμμάριο, κάνναβη ακατέργαστη αλβανικής προέλευσης: 3-10 ευρώ το γραμμάριο, κατεργασμένη κάνναβη: 15-25 ευρώ το γραμμάριο, κοκαΐνη σε σκόνη: 35-120 ευρώ το γραμμάριο, αμφεταμίνες σε σκόνη: 5-15 ευρώ το γραμμάριο, LSD: 5-15 ευρώ η δόση, όπιο: 3-10 ευρώ το γραμμάριο, καφέ ηρωίνη: 8-45 ευρώ το γραμμάριο, "Έκστασι" σε δισκία: 5-25 ευρώ το γραμμάριο, "Έκστασι" MDMA: 50-100 ευρώ το γραμμάριο.

Δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο στο συνημμένο αρχείο.