Στάχτη σπίτια και αυτοκίνητα στη Βαρυμπόμπη

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που από τη νύχτα της Δευτέρας κατακαίει την περιοχή μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή αφού οι ισχυροί άνεμοι απειλούν να αναζωπυρώσουν τις φλόγες ανά πάσα στιγμή.

Η οσμή από το καμμένο δάσος έχει σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση του δάσους. Ακόμη πάντως δεν υπάρχει σαφής εικόνα της ζημιάς που έχει προκληθεί, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα συνεργεία για να γίνει καταμέτρηση.

Τουλάχιστον δέκα σπίτια και αρκετές δεκάδες αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η Πυροσβεστική κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στο ίδιο σημείο, πριν 20 μέρες, είχε ξεσπάσει ξανά πυρκαγιά.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια. Μάλιστα ο υπουργός Δημοσίας Τάξης ανέφερε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε δασικές περιοχές υψηλού κινδύνου από τη δύση του ηλίου μέχρι τα ξημερώματα ενώ εξετάζεται πλήρης απαγόρευση καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Στα μέτωπα επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, έξι υδροφόρες των ΟΤΑ και πέντε ιδιώτες με βυτιοφόρα. Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μετέβησαν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις από την Κομοτηνή. Επίσης, συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα που κατέφθασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος της περιοχής βυθίστηκε στο σκοτάδι το βράδυ λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση.