Αυτές θα είναι οι αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η τροπολογία που αφορά στις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν στους εργαζομένους της ΕΡΤ που χάνουν τη δουλειά τους μετά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προβλέπει τα εξής.

- Αποζημιώνονται όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν θα συμμετάσχουν στον νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ). Αυτοί θα αποζημιωθούν στο ακέραιο της αποζημίωσης. Ο υπολογισμός του ποσού της αποζημίωσης θα γίνει με βάση το ενιαίο μισθολόγιο (και την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους δημοσιογράφους) ως αν είχε εφαρμοσθεί από την 1.1.2013. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει σε διμηνιαίες δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

- Για τους εργαζομένους που θα προσληφθούν στο νέο φορέα, η αποζημίωση θα έχει πλαφόν τις 15.000 ευρώ.

- Όσοι προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις στον ενδιάμεσο φορέα αλλά δεν προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ, θα πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους χωρίς πλαφόν.

- Οι εργαζόμενοι που θα πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις δεν έχουν δικαίωμα να προσληφθούν σε φορέα του Δημόσιου τομέα για τρία χρόνια. Εφόσον γίνει αυτό, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέν το τμήμα της αποζημίωσης που πήραν πάνω από το πλαφόν των 15.000 ευρώ.