Τέσσερις οικοδόμοι, ένας σεΐχης και ο Έλληνας απατεώνας

Θύματα απατεώνων έπεσαν τέσσερις Έλληνες οικοδόμοι, οι οποίοι βρήκαν αγγελία για έργα ανοικοδόμησης στο Ιράκ και αποφάσισαν να ανταποκριθούν, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι σε ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αφού έδωσαν τα χέρια με τον Έλληνα εκπρόσωπο ιρακινής εταιρείας στην Αθήνα πήγαν εκεί και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα.

Τελικά αναγκάστηκαν να εργαστούν σε αντικείμενο διαφορετικό από αυτό που αρχικά είχαν συμφωνήσει, ενώ ο Έλληνας εργοδότης, τους σύστησε σε έναν υποτιθέμενο σεΐχη συνεργάτη του.

Όπως καταγγέλλουν, διαπίστωσαν πολύ σύντομα ότι δεν υπήρχε ούτε γραφείο, ούτε εταιρεία, ενώ στην αγγελία εμφανιζόταν ως εργοδότρια εταιρεία μία κατασκευαστική.

Αφού ζήτησαν μεροκάματα ο Έλληνας εργοδότης τους υποσχόταν ότι θα πλουτίσουν αν κάνουν υπομονή, στη συνέχεια τους προέτρεψε και τελικά τους ανάγκασε να επιστρέψουν στην Ελλάδα. “Κάλεσε 15 στρατιωτικούς και με καλάσνικοφ κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι για να μας διώξει”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως λένε μάλιστα, επέστρεψαν με έρανο. Οι τέσσερις οικοδόμοι με τη βοήθεια του προξενείου, αλλά και συγγενών τους κατόρθωσαν να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής με λεωφορείο και μετά από τέσσερις ημέρες ταξιδιού επέστρεψαν στην Ελλάδα, φροντίζοντας να υποβάλλουν μήνυση στον Έλληνα εργοδότη που, όπως λένε, τους εξαπάτησε.