Eιρηνικά έληξε η πορεία στο Σύνταγμα

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η σημερινή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα όπου χιλιάδες εργαζόμενοι έλαβαν μέρος με κεντρικό σύνθημα “να καταψηφιστούν τα μέτρα”.

Τα στοιχεία της Αστυνομίας μιλάνε για συμμετοχή 6000 εργαζόμενων, ενώ μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας χαιρέτησαν την συγκέντρωση.

“Με μαζικό αγώνα και ειρηνικά συλλαλητήρια οι Έλληνες εργαζόμενοι στέλνουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση”, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και τόνισε πως οι πολιτικές της τρόικας είναι και άδικες και αδιέξοδες.

Για απάνθρωπα και αναποτελεσματικά μέτρα μίλησε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς και κάλεσε τους εργαζόμενους να ανατρέψουν το μνημόνιο.

Η προ-συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 6:00μμ στα Προπύλαια, ενώ πλήθος κόσμου συνέχισε να προσέρχεται στο Σύνταγμα έως και τις 7:30μμ. Κλειστοί παρέμειναν για αρκετή ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, ενώ αυτή την στιγμή μικρός αριθμός διαδηλωτών βρίσκεται ακόμα συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή.