Υπό ασφυκτικό κλοιό το υπουργείο Εσωτερικών

Στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν φθάσει οι δημοτικοί αστυνομικοί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτή την ώρα στο υπουργείο είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη με την ΚΕΔΕ. 

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πήγαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν βρήκαν κανέναν και έτσι επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο υπουργείο ανέβηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο δήμαρχος Ρέντη. 

 
Την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.
 

Συγκέντρωση και στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους Δήμους, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου. “Παρουσιάσαμε την κατάσταση στον υπουργό, ο οποίος, όμως, πέραν από την κατανόηση που έδειξε για το θέμα εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξουν θυσίες από την πλευρά του ελληνικού λαού και με απολύσεις” σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου.