Η στιγμή της επίθεσης στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη

Άγρια επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μετέδωσε βίντεο το οποίο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης όπου φαίνεται ο Δήμαρχος να τρέχει και φυγαδεύεται με μηχανή μεγάλου κυβισμού ενώ τον κυνηγούν εξαγριωμένα άτομα. Στο βίντεο π κ. Καμίνης τρέχει και δύο άνδρες επιχειρούν να τον προστατεύσουν, ενώ άγνωστοι του πετούν αντικείμενα.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά έρευνα για την επίθεση

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι στοχοποιήθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλο ότι "επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση".

Ο Γ. Καμίνης δηλώνει ότι "οι τραμπούκικες επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων" και ζητά ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την "φασιστική επίθεση" και κάνει λόγο για "προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών". Ο Θ. Μπαλασόπουλος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι η ανακοίνωση του Δημάρχου δεν βοηθά και μίλησε για προβοκάτσια.

Πάντως από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τόνισε το πρωί της Δευτέρας ότι ηθικός αυτουργός για την επίθεση σε βάρος του το βράδυ της Κυριακής είναι ο Θ. Μπαλασόπουλος πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη τονίζοντας ότι "τέτοιου είδους ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματά τους".