Με πορείες και απεργίες απαντούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την προωθούμενη υπαγωγή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η πορεία ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας κ. Θ. Τάτσης, “οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν διορισθεί μέσω ΑΣΕΠ. Πως αυτή τη στιγμή απολύει η κυβέρνηση υπαλλήλους που έχει προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ;” Και πρόσθεσε: “Αυτό που αποπειράται να γίνει είναι αντισυνταγματικό, διότι προσκρούει στο άρθρο 102, παρ. 1 του Συντάγματος. Συνιστά παρέμβαση του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση”.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί απέχουν από κάθε εργασία σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή.

Στο πλευρό των δημοτικών αστυνομικών τάσσεται και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που συγκαλεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το απόγευμα της Κυριακής, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να κάνει λόγο για “πρωτοφανή προχειρότητα” στους κυβερνητικούς χειρισμούς και να σημειώνει ότι “δεν είναι δυνατόν το 2013 οι κυβερνώντες να κινούνται στη λογική πονάει δόντι, πέφτει κεφάλι”.