Οι άνεμοι ανέβαλαν την παράσταση για το Μίκη στη Μακρόνησο

Αναβάλλεται η παράσταση "Ποιος τη ζωή μου" που αφορά τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στη Μακρόνησο.

Για τη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου, ο δήμος Λαυρεωτικής επρόκειτο να δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τους μουσικούς να μεταφέρουν τα μηχανήματα τους ακτοπλοϊκώς από το Λαύριο στη Μακρόνησο.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση είχε πάρει πράσινο φως από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Η διοργάνωση της στη Μακρόνησο αποτέλεσε επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες.

Τελικά, όμως, η παράσταση θα διεξαχθεί στο θέατρο Βράχων, στην Αθήνα, στις 15 Ιουλίου.

Έπειτα, το ταξίδι της παράστασης "Ποιος τη ζωή μου" θα συνεχιστεί σε περισσότερες από 32 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μπάντμιντον. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Στην παράσταση καταγράφεται η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, πλαισιωμένη από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.