Η όμορφη πλωτάρχης στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά

Το ταμπού έσπασε αρχικά με την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, σε θέση αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η κυρία Γεννηματά, αμέσως αφότου ανέλαβε χαρτοφυλάκιο στο κατεξοχήν ανδροκρατούμενο υπουργείο, όρισε γυναίκα υπασπιστή στο πλευρό της.

Πρόκειται για την Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, Πηνελόπη (Μπέτυ) Πουλή. Τη συγκεκριμένη θέση πρώτη φορά αναλαμβάνει επίσημα μια γυναίκα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη μια γυναίκα για τη θέση του υπασπιστή και εκείνος κατέληξε στην Πλωτάρχη Πηνελόπη Πουλή ΠΝ, η οποία είναι Αξιωματικός Νοσηλευτικής, με πτυχίο αυτοδύτη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ακόμη, έχει ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω σε καθήκοντα Νοσηλευτικής από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Karolinska της Σουηδίας και του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίο που έλαβε, ενώ ήταν κανονικά στην Υπηρεσία.

Η Πλωτάρχης είναι και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας παρουσιάσει την εργασία της με θέμα "Πολιτικές Υγείας στα κράτη-μέλη της ΕΕ και στους διεθνείς Οργανισμούς ΟΗΕ και ΠΟΥ".

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, η ξανθιά Πλωτάρχης έχει, συν τοις άλλοις, εντυπωσιακό παρουσιαστικό.