Αντιεξουσιαστές ξυλοφόρτωσαν πολίτη στο κέντρο της Αθήνας

Έξαρση βίας ή τυχαίο περιστατικό; Παρεξήγηση ή προκλητική συμπεριφορά; Ότι κι αν ήταν απ' όλα αυτά, το επεισόδιο που διαδραματίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μοναστηράκι ξεφεύγει από κάθε λογική.

Όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αναρχικό, Κώστα Σακκά, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας τον τελευταίο περίπου ένα μήνα, καθώς έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Ένα άτομο φορώντας μαύρη μπλούζα με τη φράση “Μολών Λαβέ” διαπληκτίστηκε με το πλήθος . Σύντομα τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται και αρκετοί ήταν εκείνοι που ρίχτηκαν στο νεαρό, χτυπώντας τον όπου έβρισκαν.

Εκείνος, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους εξαγριωμένους διώκτες τους μπήκε στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη. Το πλήθος τον ακολούθησε και άρχισε να του πετάει πράγματα, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να τον τραβήξουν έξω από το κατάστημα.

Εκεί, οι περισσότεροι υπάλληλοι, στην πλειοψηφία τους μετανάστες τον σήκωσαν, απομάκρυναν το πλήθος και έβαλαν τα σώματά τους μπροστά για να τον προστατέψουν από το μένος των επιτιθέμενων, ενώ ο ίδιος τρομαγμένος προσπαθούσε να κρυφτεί. 

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube αναγράφεται: “Φασίστας που μόλις έγινε αντιληπτός έφυγε τρέχοντας για να κρυφτεί στα Κεμπάπ του Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι, για να κρυφτεί σε μια τρύπα μέσα στο μαγαζί. Τον έσωσαν οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ εργαζόμενοι του μαγαζιού. Τον παρέλαβαν τα ΕΚΑΒ”.