Στις φλόγες δασικές εκτάσεις σε Μέγαρα, Κορωπί και Ωρωπό

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας, στα Μέγαρα Αττικής ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζόπορο τμήμα και δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά αυτή περιορίστηκε και δεν εμπνέει ανησυχία.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στην περιοχή Αμφιάρειο, όπου οι φλόγες πέρασαν κοντά από σπίτια αλλά μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο, οι φλόγες πήραν διαστάσεις και γι' αυτό η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελεούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Εξάλλου, μετά τις 15:00 ξέσπασε πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου, που έκαψε χαμηλή βλάστηση κοντά σε βιοτεχνίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πυρκαγιά σημειώθηκε το απόγευμα και στους Θρακομακεδόνες, σε δασική έκταση στην οδό Μακεδονίας και Μ.Αλεξάνδρου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική σήμερα εκδηλώθηκαν 20 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, εκ των οποίων οι 12 στην Αττική μετά το μεσημέρι. Όλες οι πυρκαγιές, εκτός από τις προαναφερθείσες που έχουν ακόμη εστίες, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Το γεγονός ότι οι πυρκαγιές αυτές ξέσπασαν με μικρή χρονική διαφορά ανάμεσά τους εγείρει υποψίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για εμπρησμούς, και το ενδεχόμενο αυτό μελετάται από τις αρμόδιες Αρχές.