“Έμφραγμα” στο κέντρο της Αθήνας από τις παράλληλες πορείες

Συνωστισμός από πορείες παρατηρείται αργά το απόγευμα του Σαββατου στην πλατεία Συντάγματος. Το ένατο Athens Gay Pride, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει ήδη φτάσει στο ύψος της πλατείας, όπου ήδη βρίσκεται η πορεία της Συνόδου Εναλλακτικών Κινημάτων "Alter Summit", που ξεκίνησε από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Η πορεία της Alter Summit διαδηλώνει κατά της λιτότητας και ζητά, με την παρουσία ανθρώπων από όλο τον κόσμο, την προτεραιότητα στον άνθρωπο από τις κυβερνήσεις των κρατών παγκοσμίως. Στη διαδήλωση συμμετέχει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο χώρο βρίσκονται και υποστηρικτές των διαδηλώσεων στις πόλεις της Τουρκίας κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί, ήδη πριν από τις 18:00 του Σαββάτου στις οδούς Σταδίου, από το ύψος της Αιόλου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, και Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά και επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς μετά τις 21:15.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και έστησαν προσωρινό "οδόφραγμα" με αστυνομικά οχήματα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, μετά τις 19:00, όταν δηλαδή πλησίαζαν πιο κοντά οι διαδηλωτές από διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να ανακόψουν την πορεία των διαδηλωτών προς την είσοδο της Βουλής.